Du behöver
- 150 g digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
gelatinblad
250 g kesella 10%
4 dl crème fraîche
250 g kesella vanilj
2 dl flädersaft
skal och saft av 1
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar
Gör så här
Ugn 150 grader. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda kesella, crème fraiche, kesella vanilj, saft, citronskal och saft och florsocker och koka upp under omrörning.
Ta kastrullen av värmen och låt gelatinbladen smälta i den varma fyllningen. Rör i vaniljsocker. Låt svalna till rumstemperatur innan fyllningen hälls i formen.
Låt stå i kylen att stelna i 4 timmar. Cheesecaken går bra att frysa. Lossa från formen och garnera med jordgubbar och fläder.