Flädercheesecake

Du behöver 150 g digestivekex 75 g smör Fyllning gelatinblad 250 g kesella 10% 4 dl crème fraîche 250 g kesella vanilj 2 dl flädersaft...

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

gelatinblad
250 g kesella 10%
4 dl crème fraîche
250 g kesella vanilj
2 dl flädersaft
skal och saft av 1
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar

Gör så här

1

Ugn 150 grader. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda kesella, crème fraiche, kesella vanilj, saft, citronskal och saft och florsocker och koka upp under omrörning.

3

Ta kastrullen av värmen och låt gelatinbladen smälta i den varma fyllningen. Rör i vaniljsocker. Låt svalna till rumstemperatur innan fyllningen hälls i formen.

4

Låt stå i kylen att stelna i 4 timmar. Cheesecaken går bra att frysa. Lossa från formen och garnera med jordgubbar och fläder.

Scroll to Top