Marinerad fläskfilé med ingefära

Du behöver 1.2 kg fläskfilé salt och peppar 2 msk smör 1 dl vit balsamvinäger 3 msk vatten 1.5 dl rapsolja 1 tsk salt 2...

Du behöver

  • 1.2 kg fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk soja
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • citronskal

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 72°.

2

Låt köttet vila i 20 minuter. Blanda samman vinäger, vatten, olja, salt, honung, hackad vitlök och ingefära.

3

Skiva köttet och häll marinaden över. Låt dra i 20 minuter. Garnera med örter och citronskal.

Scroll to Top