Potatischeesecake

Du behöver 200 g kavring 100 g smör Fyllning gelatinblad 400 g färskost 2 dl gräddfil 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl hackad dill salt...

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 100 g smör

Fyllning

gelatinblad
400 g färskost
2 dl gräddfil
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl hackad dill
salt och peppar
rädisor
dill
400 g kokt potatis

Gör så här

1

Mixa kavringen till smulor. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt medan fyllningen görs.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda färskost, gräddfil, persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.

3

Tärna potatisen. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Rör ner i smeten och vänd försiktigt ner potatisen.

4

Häll smeten i formen och släta till. Låt stå i kylen 4 timmar att stelna. Garnera med rädisor och dill.

Scroll to Top