Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Du behöver 3 dl couscous 450 g aubergine 1 tsk salt tomatsås liten gul lök vitlöksklyfta 500 g krossade tomater 1 msk strösocker 1 tsk...

Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • tomatsås
  • liten gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • ägg
  • 75 g parmesanost

Gör så här

1

Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 minuter så att de släpper vätska.

2

Tomatsås: Lägg lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 minuter. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.

3

Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 minuter per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

Scroll to Top