Bönotto

Du behöver 2 pkt kokta cannellinibönor gul lök vitlöksklyftor 4 dl vatten kycklingbuljongtärning 2 msk smör citron salt och peppar 2 dl grana padano stora...

Du behöver

  • 2 pkt kokta cannellinibönor
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • kycklingbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • citron
  • salt och peppar
  • 2 dl grana padano
  • stora tomater
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja.

2

Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljong-tärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.

3

Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg på båda sidor, salta lätt. Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.

Scroll to Top