Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- potatissallad
- 600 g färskpotatis
- 250 g körsbärstomater
- liten rödlök
- 150 g frysta gröna sojabönor
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 30 g vattenkrasse
- bananschalottenlök
- vitlöksklyfta
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 kruka oregano
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- 0.5 tsk salt
Gör så här
Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek, runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Eller sänk värmen på platten och stek färdigt köttet. Lägg åt sidan att vila minst 5 minuter innan servering. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, ½ tsk salt, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.