Piña colada-glasstårta

4 portioner Du behöver 1 stor färsk ananas (ca 800 g) 2 lime, saft och rivet skal 1 dl flytande honung 1 burk kokosmjölk 6...

4 portioner

Du behöver

  • 1 stor färsk ananas (ca 800 g)
  • 2 lime, saft och rivet skal
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk
  • 6 ananasbitar
  • skivad lime
  • myntablad

Gör så här

1

Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung.

2

Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 timmar.

3

Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Scroll to Top