4 portioner
Du behöver
- 1 stor färsk ananas (ca 800 g)
- 2 lime, saft och rivet skal
- 1 dl flytande honung
- 1 burk kokosmjölk
- 6 ananasbitar
- skivad lime
- myntablad
Gör så här
1
Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung.
2
Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 timmar.
3
Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.