Du behöver
- blandad grönsallad
- silverlök
- morötter
- avokado
- slanggurkor
- 1 dl russin
- 1 dl pinjenötter
- 1 dl mynta
- libbsticka
Enkel dressing
2 dl olivolja,
2 msk flytande honung
1 tsk blåa vallmofrön
flaksalt och nymald svartpeppar
Picklade jordgubbar
300 g gröna jordgubbar
2.5 dl socker
2.5 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
myntablad
Salsa Romesco
spansk peppar
stor röd paprika
75 g skalade mandlar
75 g hasselnötter
2 msk olivolja
1.5 dl olivolja
1 skiva torrt bröd
stora klyftor vitlök
200 g burktomater
1 msk paprikapulver
3 msk rödvinsättika
salt
färskmald svartpeppar
Gör så här
Blanda salladen. Rör samman dressingen och häll den över salladen.
Koka upp socker, vatten och vinäger. Sjud tills sockret lösts upp. Låt lagen bli helt kall. Snoppa jordgubbarna. Lägg dem i rengjorda glasburkar. Lägg i lite mynta i varje burk. Låt stå kallt i 12 timmar.
Rosta paprikan på hög värme eller grill i ugnen. Dra bort skinnet. Rosta mandlar och hasselnötter, ca 5 minuter, smula ner chilin i nötblandningen.
Värm upp 2 msk olivolja i en panna. Rosta brödet tills det är gyllene.
Blanda samman chili, nötblandning, paprika, cayennepeppar, vinäger och kör i mixer. Häll i lite olivolja i taget tills det blir en bra ”pestokonsistens”.. Smaka av med salt och peppar. Håller väl övertäckt i en månad i kylen.