Grönsallad med avokado och picklade jordgubbar

Du behöver blandad grönsallad silverlök morötter avokado slanggurkor 1 dl russin 1 dl pinjenötter 1 dl mynta libbsticka Enkel dressing 2 dl olivolja, 2 msk...

Du behöver

  • blandad grönsallad
  • silverlök
  • morötter
  • avokado
  • slanggurkor
  • 1 dl russin
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl mynta
  • libbsticka

Enkel dressing


2 dl olivolja,
2 msk flytande honung
1 tsk blåa vallmofrön
flaksalt och nymald svartpeppar

Picklade jordgubbar

300 g gröna jordgubbar
2.5 dl socker
2.5 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
myntablad

Salsa Romesco

spansk peppar
stor röd paprika
75 g skalade mandlar
75 g hasselnötter
2 msk olivolja
1.5 dl olivolja
1 skiva torrt bröd
stora klyftor vitlök
200 g burktomater
1 msk paprikapulver
3 msk rödvinsättika
salt
färskmald svartpeppar

Gör så här

1

Blanda salladen. Rör samman dressingen och häll den över salladen.

2

Koka upp socker, vatten och vinäger. Sjud tills sockret lösts upp. Låt lagen bli helt kall. Snoppa jordgubbarna. Lägg dem i rengjorda glasburkar. Lägg i lite mynta i varje burk. Låt stå kallt i 12 timmar.

3

Rosta paprikan på hög värme eller grill i ugnen. Dra bort skinnet. Rosta mandlar och hasselnötter, ca 5 minuter, smula ner chilin i nötblandningen.

4

Värm upp 2 msk olivolja i en panna. Rosta brödet tills det är gyllene.

5

Blanda samman chili, nötblandning, paprika, cayennepeppar, vinäger och kör i mixer. Häll i lite olivolja i taget tills det blir en bra ”pestokonsistens”.. Smaka av med salt och peppar. Håller väl övertäckt i en månad i kylen.

Scroll to Top