Du behöver
- 2 kg färskpotatis
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 tsk rosmarin
- vitlöksklyftor
- 1.5 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1.5 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 dl persilja
- citron
- ask ruccolasallad
- purjolök
Gör så här
1
Ugn 250 grader. Välj ut små potatisar eller klyfta större. Blanda med olivolja, rosmarin, finhackad vitlök, salt och svartpeppar.
2
Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills potatisen är färdig. Vänd på dem ett par gånger så de inte bränner fast. Låt svalna till rumstemperatur.
3
Blanda aioli med senap, purjolök, persilja och citronsaft- och skal. Smaka av med salt och peppa. Blanda med de rumstempererade potatisarna och ruccola.