Mandelkubbar

Klassiska mandelkubbar sätter guldkant på vilken fikastund som helst. De är lätta att baka och smakar extra gott när de är nygräddade.

Du behöver

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 6 droppar bittermandelolja
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grädde

Du behöver

  • ½ dl pärlsocker
  • ½ dl hackad mandel

Gör så här

1

Ugn 200 grader. Lägg mjölet i en skål och finfördela smöret i mjölet. Tillsätt bakpulver, socker, bittermandelolja, uppvispat ägg och grädde.

2

Arbeta snabbt ihop till en deg och rulla ut till en längd.

3

Lägg pärlsocker och hackad mandel i en sträng på bordet. Tryck ner deglängden i strösslet och dela den i bitar.

4

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top