Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- gulbetor
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 150 g haricots verts
- 150 g bondbönor
- förpackningar halloumiost
- 2 msk olivolja
- 3 st . nektariner
- 1 msk flytande honung
- 1 dl rostade solroskärnor
- 100 g smör
- citron
- förkokta majskolvar
Garnering
kryddgrönt och persilja
Gör så här
Ugn 225 grader. Tvätta potatisen och halvera dem stora om det behövs. Placera potatisen på bakplåtspappersklädd långpanna. Häll över olivoljan och vänd om så att oljan kommer åt överallt. Strö över flingsaltet. Rosta potatisen strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter.
Tvätta gulbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och skala dem, dela i klyftor.
Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten.
Skär halloumin i fina skivor. Pensla skivorna med halva mängden av oljan och grilla skivorna på ett hett galler eller stek skivorna på ett stekjärn i varm olja.
Dela och kärna ur nektarinerna och pensla dem med resterande mängd av oljan. Grilla dem eller stek dem .
Placera potatis och gulbetor på ett uppläggningsfat eller i en skål. Vänd ner bönor och solroskärnor. Lägg på ost och nektariner, ringla honung över nektarinerna. Dela majskolvarna i 5 bitar vardera och grilla eller stek majsen.
Smält smöret på medelstark värme tills det börjar dofta nötigt. Tag av det och vänd ner riven citron. Häll över salladen och servera.