Minibondomeletter

Små miniomeletter där vi finner både bacon, lök och ost i. De kan ätas kalla, ljumna eller varma. Grädda gärna dem i små portionsformar som på bilden.

Du behöver

  • kokta potatis
  • tomater
  • små schalottenlökar
  • 2 msk klippt gräslök
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 75 g tärnat bacon

Stanning

ägg
1 dl grädde
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

Kryddgrönt och gräslök

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Skär potatis och tomater i grova bitar. Skala och finhacka löken. Klipp gräslöken.

2

Fördela samtliga ingredienser i smorda eldfasta formar.

3

Vispa samman stanningen och häll över, peta lite med en gaffel så att fyllningen rinner ner lite mellan fyllningen.

4

Grädda omeletterna i ugnens mitt i ca 20–25 minuter. Känn med sticka

5

Tag ut och garnera med kryddgrönt.

Scroll to Top