Du behöver

  • .5 havskräftor per person
  • 1 kg vinkokta musslor
  • 500 g räkor
  • krabba
  • .5 ostron per person

Schalottenlöksvinägrett

schalottenlökar
1 dl rapsolja
salt och peppar
2 msk vinäger

Citronmajonnäs

1.5 dl majonnäs
citron
1 krm worcestershiresås

Rhode Islandsås med sting

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 dl gräddfil
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk konjak
droppar tabasco
salt och peppar

Servera med

baguette
krondill

Gör så här

1

Förbered och koka musslorna enligt punkt 1 och 2 i receptet till musselsoppa, skippa morötterna. Ta upp och kyl musslorna.

2

Lägg upp skaldjuren i grupper på en platå. Öppna ostronen strax innan serveringen och skeda över schalottenlöksvinägretten. Ställ dem på kyld bottenplatta. Bjud dem först som en starter. Garnera platån med krondill. Servera med baguette eller rostat lantbröd.

3

Schalottenlöksvinägrett: Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda den med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

4

Citronmajonnäs: Blanda majonnäsen med rivet citronskal och worcestershiresås. Smaka av. Låt gärna stå i kylen en stund innan serveringen.

5

Rhode Islandsås: Blanda majonnäs, crème fraiche och gräddfil. Vispa ner chilisås, tomatpuré, konjak och tabasco. Smaka av med salt och peppar.