Du behöver
Saltlag
0.5 l vatten
0.5 dl salt
Ättikslag
1 dl ättiksprit
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
2 bitar muskotblomma
1 bitar färsk ingefära
lagerblad
2 krm vitpepparkorn
Gör så här
Lägg löken i kokande vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet och spola av med kallt vatten. Skala löken.
Blanda vatten och salt till en i en rostfri bunke. Lägg ner löken i saltlagen över natten.
Häll av lagen och koka lökarna i vatten, ca 5 minuter. Ta upp lökarna och lägg i rena glasburkar.
Blanda ättiksprit, vatten, socker, muskotblomma, skalad ingefära, lagerblad och vitpeppar i en kastrull och koka upp. Häll den heta ättikslagen över lökarna. Förslut med lock och låt burkarna svalna. Förvara i kyl. Syltlöken är klar efter 2 veckor.