Du behöver
- 600 g torskfilé
- salt
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk smör
- 1 msk olja
- gurksallad
- gurka
- rödlök
- 0.5 dl vatten
- 2 tsk ättiksprit
- 1 msk honung
- 0.5 dl dill
Pepparrotssås
2 dl gräddfil
2 msk färsk pepparrot
salt
strösocker
Till servering
1 kg kokt potatis
Gör så här
Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2–3 minuter per sida. Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.