Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk olja
  • gurksallad
  • gurka
  • rödlök
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk ättiksprit
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl dill

Pepparrotssås

2 dl gräddfil
2 msk färsk pepparrot
salt
strösocker

Till servering

1 kg kokt potatis

Gör så här

1

Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.

2

Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker

3

Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2–3 minuter per sida. Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.