Du behöver
- 1 burk kikärtor
- 1 msk sesamspasta
- 1 tsk rostad spiskummin
- 1 tsk rostad korianderfrön
- vitlöksklyfta
- citron
- 0.5 dl olivolja
- eventuellt lite vatten
- salt och peppar
Spröda kikärtor
.5 burk kokta kikärtor
2 msk olivolja
0.5 dl vetemjöl
2 msk rökt paprikapulver
1 msk rostad korianderfrön
neutral olja
Till servering
plattbröd och kryddgrönt som koriander
Gör så här
Hummus: Lägg kikärtor, sesampasta, kryddor, pressad vitlök och citronsaft i en matberedare eller blender. Mixa till en jämn smet. Tillsätt olivolja och eventuellt vatten om du föredrar tunnare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Kikärtor: Torka kikärtorna lite lätt. Blanda mjöl och kryddor i en djup tallrik. Rulla kikärtorna i blandningen ordentligt.
Värm upp oljan i en panna eller gryta och rosta kikärtorna på medelhög värme tills de är spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg upp hummusen på en tallrik, ringla lite olja på och strö över finhackade örter. Toppa med de rostade kikärtor och servera med ett gott plattbröd.