Du behöver
- 2 dl matvete
- 1 dl torkade gröna linser
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 500 g färska rödbetor
- 1 msk olivolja
- 300 g blomkålsris
- 2 msk olivolja
- citron
- 0.5 kruka basilika
- salt
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Koka matvetet med linserna i vatten och salt, cirka 15–20 minuter under lock. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skala rödbetorna och skär i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter.
3
Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll ner blomkålsriset. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetorna och smula över fetaosten.