Fiskbiffar med curry och örtyoghurt

Du behöver 500 g torsk ägg 1 msk mango chutney vitlöksklyfta 1 msk finriven färsk ingefära 1 tsk curry chiliflakes 0.5 tsk salt olja Snabbpicklad...

Du behöver

  • 500 g torsk
  • ägg
  • 1 msk mango chutney
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • olja

Snabbpicklad rödlök

rödlökar
lime
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker

Örtyoghurt

3 dl yoghurt
röd chili
vitlöksklyfta
0.5 kruka örtkrydda
salt

Servera med

potatisklyftor
isbergssallad
limeklyftor

Gör så här

1

Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

2

Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry eventuellt chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

4

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och limeklyftor.

Scroll to Top