Du behöver
- 500 g torsk
- ägg
- 1 msk mango chutney
- vitlöksklyfta
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 tsk curry
- chiliflakes
- 0.5 tsk salt
- olja
Snabbpicklad rödlök
rödlökar
lime
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
Örtyoghurt
3 dl yoghurt
röd chili
vitlöksklyfta
0.5 kruka örtkrydda
salt
Servera med
potatisklyftor
isbergssallad
limeklyftor
Gör så här
Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.
Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry eventuellt chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet.
Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och limeklyftor.