Du behöver
- 150 g smör
- 100 g mörk choklad
- ägg
- 0,5 dl En halv deciliter kaffe
- 1 dl strösocker
- 1 dl muscovadosocker
- 1 dl kakao
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
Glasyr
75 g smör
2 msk kokt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
Garnera med:
1.5 dl riven kokos
Gör så här
Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter a 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i 1 minut.
Häll glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.