Kärleksmumskladdkaka

Du behöver 150 g smör 100 g mörk choklad ägg 0,5 dl En halv deciliter kaffe 1 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1 dl kakao...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • ägg
  • 0,5 dl En halv deciliter kaffe
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Glasyr

75 g smör
2 msk kokt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker

Garnera med:

1.5 dl riven kokos

Gör så här

1

Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.

2

Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.

3

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter a 175 grader. Ta ut och låt svalna.

4

Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i 1 minut.

5

Häll glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

Scroll to Top