4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 150 g kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1.5 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk lingonsylt
  • stötta enbär
  • brun Maizenaredning

Garnera med:

lingon och kryddgrönt

Gör så här

1

Putsa köttet och skär köttet i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet runt om. Salta och peppra.

2

Ta upp filébitarna, vispa ur pannan varje gång med vatten cirka 1 ½ dl totalt. Lägg över filén på en tallrik.

3

Skala och klyfta löken, skala och finhacka vitlöken. Ansa svampen. Hetta upp smör och fräs lök, vitlök och svamp så att all vätska försvinner. Tag av från järnet.

4

Häll sky och grädde i järnet och tillsätt vatten, fond, soja, vinäger, lingonsylt och stötta enbär. Låt blandningen puttra samman på medelvärme i 5–7 minuter.

5

Red av såsen till önskad konsistens och lägg ner filéskivor samt lök och svampblandning. Låt allt puttra med i ett par minuter så att allt blir varmt. Strö över lingon och garnera med kryddgrönt.