4 portioner
Du behöver
- 700 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- gul lök
- vitlöksklyftor
- 150 g kantareller
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1.5 dl vatten
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 tsk balsamvinäger
- 2 msk lingonsylt
- stötta enbär
- brun Maizenaredning
Garnera med:
lingon och kryddgrönt
Gör så här
Putsa köttet och skär köttet i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet runt om. Salta och peppra.
Ta upp filébitarna, vispa ur pannan varje gång med vatten cirka 1 ½ dl totalt. Lägg över filén på en tallrik.
Skala och klyfta löken, skala och finhacka vitlöken. Ansa svampen. Hetta upp smör och fräs lök, vitlök och svamp så att all vätska försvinner. Tag av från järnet.
Häll sky och grädde i järnet och tillsätt vatten, fond, soja, vinäger, lingonsylt och stötta enbär. Låt blandningen puttra samman på medelvärme i 5–7 minuter.
Red av såsen till önskad konsistens och lägg ner filéskivor samt lök och svampblandning. Låt allt puttra med i ett par minuter så att allt blir varmt. Strö över lingon och garnera med kryddgrönt.