Tunnbröd med julskinka och grönkålschips

Du behöver Grönkålschips 100 g ansad grönkål 1 msk olivolja 0.5 tsk salt Tunnbröd 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 2 dl...

Du behöver

Grönkålschips

100 g ansad grönkål
1 msk olivolja
0.5 tsk salt

Tunnbröd

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl naturell yoghurt 3%
ägg
1 msk olivolja

Topping

75 g cream cheese
2 msk skånsk senap
120 g tunt skivad julskinka
granatäpple
2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

1

Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 minuter i 200 grader. Salta.

2

Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 minuter.

3

Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.

Scroll to Top