Du behöver
Grönkålschips
100 g ansad grönkål
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
Tunnbröd
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl naturell yoghurt 3%
ägg
1 msk olivolja
Topping
75 g cream cheese
2 msk skånsk senap
120 g tunt skivad julskinka
granatäpple
2 msk rostade pinjenötter
Gör så här
Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 minuter i 200 grader. Salta.
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 minuter.
Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.