Du behöver
- ägg
- 2.5 dl mjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk kanel
- 1 krm salt
- 1 msk smält smör
- 0.5 dl mineralvatten
- smör
Fyllning
2 dl grekisk yoghurt
250 g hallon
50 g valnötter
2 msk ljus sirap
1 krm vaniljpulver
Servera med
flytande honung
Gör så här
Vispa samman ägg och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel och smält smör och vispa smeten slät. Vispa i resten av mjölken och mineralvatten.
Mosa några hallon i yoghurten. Blanda valnötter, sirap och vaniljpulver i en kastrull. Värm under omrörning tills de karamelliserats. Häll upp på bakplåtspapper.
Stek tunna pannkakor i smör i pannkakspanna. Servera dem nygräddade med yoghurt, hallon, nötter och honung.