Kanelcrêpes

Här varierar vi pannkakorna med lite kanel i smeten. Goda tillbehör som hallonyoghurt och kanderade valnötter gör dem till en fest.

Du behöver

  • ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk smält smör
  • 0.5 dl mineralvatten
  • smör

Fyllning

2 dl grekisk yoghurt
250 g hallon
50 g valnötter
2 msk ljus sirap
1 krm vaniljpulver

Servera med

flytande honung

Gör så här

1

Vispa samman ägg och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel och smält smör och vispa smeten slät. Vispa i resten av mjölken och mineralvatten.

2

Mosa några hallon i yoghurten. Blanda valnötter, sirap och vaniljpulver i en kastrull. Värm under omrörning tills de karamelliserats. Häll upp på bakplåtspapper.

3

Stek tunna pannkakor i smör i pannkakspanna. Servera dem nygräddade med yoghurt, hallon, nötter och honung.

Scroll to Top