Pasta med Medelhavsbönor

Du behöver 320 g pasta 1 msk olivolja rödlök paprikor 1 burk kokta vita bönor 250 g körsbärstomater 0.5 dl kapris vitlöksklyftor 0.5 dl olivolja...

Du behöver

  • 320 g pasta
  • 1 msk olivolja
  • rödlök
  • paprikor
  • 1 burk kokta vita bönor
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl kapris
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Servera med

Parmesan
färsk basilika
rucola

Gör så här

1

Koka pastan al dente. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika mjuka utan att de får färg.

2

Tillsätt avsköljda bönor, hela tomater, kapris, vitlök, mer olja och salt. Låt småputtra cirka 15 minuter under lock. Rör om under tiden.

3

Vänd ihop pastan med bönröran. Servera med riven parmesan och basilika eller rucola.

Scroll to Top