4 portioner
Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk hela tomater
- 1 ½ dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 3 msk finhackad persilja
- 1 ½ dl ajvar relish
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 10 cocktailtomater
Servera med
kryddgrönt
Tomattärningar
Kokt potatis eller ris
Gör så här
1
Hetta upp matfettet och fräs färsen smulig.
2
Skala och finhacka lök och vitlök vänd ner i färsen och stek vidare.
3
Tillsätt hela tomater, vatten, fond och ajvar relisch. Smaka av med salt och peppar, späd med ytterligare vatten om det behövs.
4
Strö över persilja och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Halvera tomaterna och vänd ner i grytan.
5
Garnera med kryddgrönt och tomattärningar, servera grytan tillsammans med klyftpotatis, ris eller kokt potatis.