Du behöver
- 500 g lammgrytbitar
- 2 tsk neutral olja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- gula lökar
- vitlöksklyftor
- röd chili
- 30 g färsk ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- kanelstång
- 1 dl russin
- 1 tsk ättiksprit
- 300 g butternutpumpa
- 70 g färsk spenat
Gör så här
1
Bryn köttbitarna i en riktigt het gryta med olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
2
Häll i krossade tomater, vatten och lägg i kanelstång och russin. Rör ner ättikspriten och låt sjuda under lock minst 1 timme. Köttet ska vara så mört att det lätt faller isär. Om inte, späd eventuellt med mer vätska och koka längre. Rör om då och då.
3
Lägg ner pumpan efter cirka 40 minuter. Vänd ner spenaten vid servering och smaka av med salt.