Orientalisk lammgryta

Du behöver 500 g lammgrytbitar 2 tsk neutral olja 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar gula lökar vitlöksklyftor röd chili 30 g färsk ingefära 2...

Du behöver

  • 500 g lammgrytbitar
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • gula lökar
  • vitlöksklyftor
  • röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • kanelstång
  • 1 dl russin
  • 1 tsk ättiksprit
  • 300 g butternutpumpa
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

1

Bryn köttbitarna i en riktigt het gryta med olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.

2

Häll i krossade tomater, vatten och lägg i kanelstång och russin. Rör ner ättikspriten och låt sjuda under lock minst 1 timme. Köttet ska vara så mört att det lätt faller isär. Om inte, späd eventuellt med mer vätska och koka längre. Rör om då och då.

3

Lägg ner pumpan efter cirka 40 minuter. Vänd ner spenaten vid servering och smaka av med salt.

Scroll to Top