Du behöver

  • 4 prt Portionsbitar fryst torskrygg
  • salt och citronpeppar
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm paprikapulver

Ananassalsa

ananas
mild röd chili
salladslökar
knippa koriander
1 msk limesaft
srirachamajonnäs
1.5 dl majonnäs
2 tsk sriracha

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en liten papprad form. Salta och peppra, ringla över limesaft och oljan. Sätt in i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills fisken är klar. Krydda fisken med paprika­pulvret.

2

Dela ananasen på längden, skala med en vass kniv och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i små bitar. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Ansa och skiva salladslöken. Hacka koriandern. Blanda allt med limesaften.

3

Smaka av majonnäsen med srirachasås.

4

Dela fisken i bitar med en gaffel och servera tillsammans med ananassalsa, sriracha­majonnäs, lök och jalapeño i varma tortillabröd. Toppa gärna med mera koriander och servera med extra limeklyftor.