Du behöver
- 200 g morötter
- 200 g vitkål
- gul lök
- 250 g broccoli
- 1 msk olja
- vitlöksklyfta
- 2 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- 8 dl kokt ris
- 0.5 dl cashewnötter
Servera med
stekta ägg
färsk koriander
srirachasås
Gör så här
1
Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i.
2
Tillsätt kokt ris och nötter och stek tills riset är varmt, smaka av med salt.
3
Stek äggen i en annan stekpanna så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och eventuellt srirachasås.