4 portioner
Du behöver
- 500 g blandfärs
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 liten zucchini
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- ½ tsk paprikapulver
- ½ tsk kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1,3 l vatten
- 3 msk kalvfond
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vita bönor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Garnering
1 dl crème fraîche
½ dl riven ost
Serveras med
bröd
Gör så här
Hetta upp matfettet i en gryta. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och dela i bitar. Ansa och tärna zucchinin. Skala och tärna potatisen i mellanstora tärningar.
Vänd ner lök, vitlök, morötter, zucchini och potatis i färsblandningen. Tillsätt tomatpuré och samtliga kryddor och fräs vidare i ca 2 minuter.
Tillsätt vatten, fond samt krossade tomater och låt allt koka samman i ca 15 minuter.
Skölj bönorna. Vänd ner dem i soppan. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Värm upp.
Blanda samman ost och crème fraiche. Toppa soppan med ostkrämen, garnera med kryddgrönt och servera med bröd.