Toscansk lax i ugn med rotselleri

Du behöver 1 kg rotselleri 1 msk olivolja 2 tsk flingsalt Toscansk lax 500 g laxfilé 1 tsk flingsalt 400 g körsbärstomat 1 dl kärnfria...

Du behöver

  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Toscansk lax

500 g laxfilé
1 tsk flingsalt
400 g körsbärstomat
1 dl kärnfria oliver
1 skiva ljust bröd
rödlök
vitlöksklyfta
färsk basilika
0.5 dl olivolja
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme cirka 10 minuter.

2

Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen cirka 20 minuter. Lägg på rotselleristavarna vid servering.


Kommentar:
Tips!
Fisken ska ha en innertemperatur på cirka 48° när den är klar.

Scroll to Top