Du behöver
- 500 g spagetti
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 dl olivolja
- knipplök
- vitlöksklyftor
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl hackad persilja
- salt
Kycklingbönbollar
1 burk kokta vita bönor
500 g kycklingfärs
gul lök
vitlöksklyfta
0.5 dl finhackad färsk timjan
2 tsk flingsalt
0.5 tsk nymalen svartpeppar
olivolja
Servera med
riven parmesan
Gör så här
Mosa de avsköljda bönorna ordentligt med en gaffel och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla till bollar och stek runt om i olja tills de är genomstekta.
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Klyfta tomaterna. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.