Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl olivolja
  • knipplök
  • vitlöksklyftor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • salt

Kycklingbönbollar

1 burk kokta vita bönor
500 g kycklingfärs
gul lök
vitlöksklyfta
0.5 dl finhackad färsk timjan
2 tsk flingsalt
0.5 tsk nymalen svartpeppar
olivolja

Servera med

riven parmesan

Gör så här

1

Mosa de avsköljda bönorna ordentligt med en gaffel och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla till bollar och stek runt om i olja tills de är genomstekta.

2

Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Klyfta tomaterna. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.