Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja

Toppa med:

timjan
0.5 dl olivolja
0.5 msk flingsalt

Ugn: 150 º

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.

2

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30×20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa cirka 1 timme.

3

Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjan och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.