Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 3.5 dl durumvetemjöl
- 8 dl vetemjöl special
- 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
- 2 msk olivolja
Toppa med:
timjan
0.5 dl olivolja
0.5 msk flingsalt
Ugn: 150 º
Gör så här
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30×20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa cirka 1 timme.
Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjan och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.