Du behöver
- 400 g vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 80 g kallt smör i tärningar
- 75 g hallon
- 75 g socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- .5 dl kärnmjölk
- vispat ägg
Till servering
florsocker
creamcheese
rivet citronskal
Gör så här
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula ner smöret i blandningen. Blanda hallon, socker och vaniljsocker. Blanda ner det i mjölblandningen. Knåda samman degen lätt till en homogen klump.
Kavla ut degen till en 2 ½ cm tjock rund cirkel på ett mjölat bord. Lägg degcirkeln på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Skär 8 bitar utan att skära rakt igenom degen. Pensla med ägg.
Grädda degen i ca 20 minuter i 225 grader. Nu är det lätt at bryta loss en bit scones. Pynta med lite florsocker och servera med creamcheese och citron.