Thess mumsiga rabarberpaj

Du behöver Smuldeg 200 g kallt smör 1 dl råsocker 2 dl vetemjöl 1.5 dl havregryn Fyllning 3 st .5 stora rabarberstjälkar 1 dl strösocker...

Du behöver

Smuldeg

200 g kallt smör
1 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn

Fyllning

3 st .5 stora rabarberstjälkar
1 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
vit choklad

Gör så här

1

Blanda de torra ingredienserna och tärna det kalla smöret över. Nyp ihop till en smuldeg.

2

Skär rabarber och lägg i formen och strö över strösocker och potatismjöl och blanda. (Detta för att det inte ska bli vattnigt.) Smula över degen och strö över lite extra socker.

3

Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Efter halva tiden kan man med fördel strö över riven vit choklad.

4

Servera pajen ljummen med härligt kall vaniljsås eller vaniljglass.

Scroll to Top