Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 msk smör
- 4 st kryddstarka korvar ex Chorizo
- 2 st röda lökar
- 1 st röd paprika
- 1 st orange paprika
- 1 st zucchini
- 200 g skogschampinjoner
- 2 msk smör
- 400 g krossade tomater
- 400 g krossade tomater med smak av chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st förpackning sköljda och avrunna små vita bönor 380 g
- färska lasagne plattor ca 350 g
Béchamelsås
4 msk smör
6 msk mjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost.
Garnering
kryddgrönt
rostade kvisttomater
Gör så här
Ugn: 225 grader. Hetta upp matfettet och fräs färsen smulig. Tag av från järnet.
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Slanta korvarna. Ansa och tärna zucchinin. Kvarta eller skiva svampen. Hetta upp smöret och fräs samtliga grönsaker och korv blanka och mjuka.
Tillsätt krossade tomater och färs i grönsaks och korvblandningen och rör om. Låt allt stå och puttra samman i ca 15–20 minuter. Vänd ner avsköljda och avrunna bönor.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjöl, vispa runt och tillsätt därefter mjölk. Låt såsen koka upp. Rör hela tiden i såsen så att den inte bränns vid.
Varva färsblandning, lasagneplattor och béchamelsås. Det översta lagret skall vara lasagne plattor och därefter béchamelsås. Toppa med riven ost. Lägg på en kvist cocktailtomater.
Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter. Kontrollera så att osten inte blir bränd. Garnera och servera, gärna tillsammans med lite sallad och riven parmesanost.