8 bitar

Du behöver

Botten

50 g rumsvarmt smör
1 ½ dl ljust muscovadosocker
3 äggulor
2 msk mörk sirap
¾ dl kallt starkt kaffe
1 ¾ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 ½ tsk vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver
2 krm salt
smör och ströbröd

Maräng

75 g mörk choklad
3 äggvitor
1 ½ strösocker
1 krm ättikssprit
1 msk majsstärkelse

Gör så här

1

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i en äggula i taget. Vispa i sirap och kaffe.

2

Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt. Tillsätt blandningen och vispa till en jämn smet.

3

Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter i 175 grader. Kakan ska bli genombakad i kanten, cirka 2 centimeter, men kladdig i mitten.

4

Ta ut kakan och låt vila i rumstemperatur, 10-15 minuter.

5

Maräng: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

6

Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast och blank marängsmet. Vänd ner ättikssprit och majsstärkelse.

7

Ringla den smälta chokladen i marängsmeten och blanda försiktigt. Bred marängsmeten över kakan.

8

Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakan kallna.