Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 st ägg
- 1 dl vatten
- 2 msk ströbröd
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och svartpeppar
Kokossås
1 st citrongräs
1 burk kokosmjölk
2 tsk sambal oelek
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
Servera med
3 dl jasminris
färsk koriander
1 st röd chili
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med resten av ingredienserna till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
Dela citrongräset på längden och krama ihop till en boll. Koka upp kokosmjölken med alla ingredienser till såsen.
Lägg ner köttbullarna i såsen och låt sjuda tills de är genomkokta. Servera med ris, koriander och eventuellt extra chili.