Du behöver
- 350 g tärnad sötpotatis
- 1 st klyftad gul lök
- 1 msk olivolja
- 0.5 g saffran
- 2 krm cayennepeppar
- 3 dl vatten
- 2 burk hela tomater
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 burk kokta kikärtor
- .5 tärnad zucchini
- 0.5 tsk salt
Aioli
2 st äggulor
1 tsk fransk senap
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
Gör så här
Hetta upp en gryta eller kastrull med olja i. Stek sötpotatis, lök, saffran och cayennepeppar på medelvärme under omrörning.
Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt sjuda 25 minuter under lock.
Tillsätt kikärtor och zucchini och låt sjuda 5–8 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt.
Vispa ihop äggulor, senap och vitvinsvinäger. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning tills en tjock konsistens.
Rör ner vitlök och smaka av med salt. Servera grytan med en klick aioli och bröd.