Sötpotatis och kikärtsgryta

Du behöver 350 g tärnad sötpotatis 1 st klyftad gul lök 1 msk olivolja 0.5 g saffran 2 krm cayennepeppar 3 dl vatten 2 burk...

Du behöver

  • 350 g tärnad sötpotatis
  • 1 st klyftad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 dl vatten
  • 2 burk hela tomater
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 burk kokta kikärtor
  • .5 tärnad zucchini
  • 0.5 tsk salt

Aioli

2 st äggulor
1 tsk fransk senap
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk salt

Gör så här

1

Hetta upp en gryta eller kastrull med olja i. Stek sötpotatis, lök, saffran och cayennepeppar på medelvärme under omrörning.

2

Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt sjuda 25 minuter under lock.

3

Tillsätt kikärtor och zucchini och låt sjuda 5–8 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt.

4

Vispa ihop äggulor, senap och vitvinsvinäger. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning tills en tjock konsistens.

5

Rör ner vitlök och smaka av med salt. Servera grytan med en klick aioli och bröd.

Scroll to Top