Du behöver
Deg
50 g jäst
1 dl olivolja
4 msk honung
2 msk flingsalt
st ca 15 dl vetemjöl special
2 st kvistar körsbärstomater
20 st oliver
olivolja och flingsalt
Ugn: 225 º
Gör så här
Smula jästen i en bunke och rör ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite vetemjöl och knåda i 5 minuter, gärna i en bakmaskin.
Jäs degen till dubbel storlek, ca 45 minuter. Täck med plast.
Sätt på ugnen.
Häll upp degen på mjölat bord, knåda lätt och kavla ut tills den är cirka 1 1/2 cm.
Lägg den i en oljad plåt. Jäs i 30 minuter.
Tryck in fingrarna i degen så att det bildas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och tryck ner tomater och oliver.
Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter.