Focaccia med tomat och oliver

Du behöver Deg 50 g jäst 1 dl olivolja 4 msk honung 2 msk flingsalt st ca 15 dl vetemjöl special 2 st kvistar körsbärstomater...

Du behöver

Deg

50 g jäst
1 dl olivolja
4 msk honung
2 msk flingsalt
st ca 15 dl vetemjöl special
2 st kvistar körsbärstomater
20 st oliver
olivolja och flingsalt

Ugn: 225 º

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke och rör ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2

Tillsätt lite vetemjöl och knåda i 5 minuter, gärna i en bakmaskin.

3

Jäs degen till dubbel storlek, ca 45 minuter. Täck med plast.

4

Sätt på ugnen.

5

Häll upp degen på mjölat bord, knåda lätt och kavla ut tills den är cirka 1 1/2 cm.

6

Lägg den i en oljad plåt. Jäs i 30 minuter.

7

Tryck in fingrarna i degen så att det bildas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och tryck ner tomater och oliver.

8

Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter.

Scroll to Top