Du behöver
- 300 g sojafärs
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 500 g färsk lasagneplattor
- 1 burk pastasås
- 3 dl riven ost
Servera med: salladsmix och/eller basilika
Ugn: 175 º
Tips! Förväll torkade lasagneplattor enligt anvisningarna om du inte har tillgång till färska.
Gör så här
1
Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.
2
Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.
3
Låt puttra ihop någon minut. Ta bort pannan från värmen och vänd ner crème fraichen.
4
Lägg ut lasagneplattorna på bänken och fördela färsen på dem. Rulla ihop och lägg rullarna i en gratängform.
5
Häll över tomatsåsen och se till att det kommer sås mellan rullarna. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter. Servera rullarna med en grönsallad.