Du behöver
- 600 g potatis
- 300 g jordärtskocka
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
Fiskpinnar
600 g vit fiskfilé
0.5 dl vetemjöl
1 st ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
50 g smör
1 msk olja
Picklad sallad
1 dl strösocker
2 dl Ljummet vatten
0.5 dl ättika
3 st tomater
0.5 st gurka
0.5 st rödlök
salt och peppar
Gör så här
Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.
Fiskpinnar: Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.
Sallad: Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.