Fiskpinnar med finmos

Du behöver 600 g potatis 300 g jordärtskocka 50 g smör 1 dl mjölk Fiskpinnar 600 g vit fiskfilé 0.5 dl vetemjöl 1 st ägg...

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Fiskpinnar

600 g vit fiskfilé
0.5 dl vetemjöl
1 st ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
50 g smör
1 msk olja

Picklad sallad

1 dl strösocker
2 dl Ljummet vatten
0.5 dl ättika
3 st tomater
0.5 st gurka
0.5 st rödlök
salt och peppar

Gör så här

1

Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

2

Fiskpinnar: Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.

3

Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

4

Sallad: Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top