Du behöver
- 400 g tagliatelle
- 500 g fläskfilé
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 msk oxfond
- 1 msk balsamvinäger
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 tsk olivolja
- 1 msk smör
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 30 g blandsallad
- 0.5 kruka basilika
Servera med riven parmesan
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
2
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda cirka 10 minuter.
3
Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
4
Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.