Toscarabarber

Du behöver Kaka: 175 g rumsvarmt smör 2.5 dl strösocker 2 st ägg 2.5 dl gräddfil 5 dl vetemjöl 2.5 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver...

Du behöver

Kaka:

175 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
2 st ägg
2.5 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2.5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
450 g rabarber

Toscasmet

100 g smör
100 g mandelspån
1.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk standardmjölk
1.5 msk vaniljsocker

Garnering: kryddgrönt eller små fläderblommor

Ugn: 175 º

Gör så här

1

Rör matfett och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Vänd ner gräddfilen.

2

Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Rör om igen.

3

Bred ut smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter, kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens bottnen.

4

Skölj och ansa rabarbern och dela den i ca 2–3 cm långa bitar. Tryck ner rabarberbitarna tätt, tätt i smeten.

5

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, täck med folie om kakan får för mycket färg. Känn med sticka.

6

Koka under tiden samman tosca smeten genom att blanda samman samtliga ingredienser i en kastrull utom vaniljsocker. Låt allt sjuda samman under omrörning.

7

Tag av kastrullen från värmen och vänd ner vaniljsockret. Bred ut tosca smeten på den gräddade kakan och grädda ytterligare i 15 minuter. Tag ut från ugnen.

8

Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Scroll to Top