Rabarbercobbler

Du behöver 400 g skivade rabarber 3 msk smör 2 msk strösocker 2 msk råsocker Cobbler: 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1.5 dl...

Du behöver

  • 400 g skivade rabarber
  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk råsocker

Cobbler:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1.5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl vispgrädde
1 st ägg

Topping: pärlsocker och florsocker

Ugn: 175 º

Gör så här

1

Ansa och skiva rabarberstjälkarna i 1 cm stora skivor. Stek hastigt rabarberskivorna i smöret och strö över socker.

2

Fördela rabarbern i en smord eldfast form ca 24 cm i diameter eller i 4 mindre portionsformar ca 10–12 cm i diameter. Strö över mjölblandningen i formen eller formarna.

3

Vispa samman smör och socker med en elvisp i en bunke.

4

Blanda samman samtliga torra ingredienser i en bunke. Sikta ner dessa i smörblandningen. Vänd ner havregrynen och vänd om. Vispa till sist ner grädden samt ägget.

5

Fördela blandningen över rabarberbitarna. Strö över pärlsocker.

6

Grädda i ugnens mitt i ca 20–25 minuter. Cobblern skall ha en fin gyllene färg.

7

Servera med vispad grädde eller vaniljsås Garnera och servera. Sikta över florsocker vid serveringen.

Scroll to Top