Du behöver
- 400 g skivade rabarber
- 3 msk smör
- 2 msk strösocker
- 2 msk råsocker
Cobbler:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1.5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl vispgrädde
1 st ägg
Topping: pärlsocker och florsocker
Ugn: 175 º
Gör så här
Ansa och skiva rabarberstjälkarna i 1 cm stora skivor. Stek hastigt rabarberskivorna i smöret och strö över socker.
Fördela rabarbern i en smord eldfast form ca 24 cm i diameter eller i 4 mindre portionsformar ca 10–12 cm i diameter. Strö över mjölblandningen i formen eller formarna.
Vispa samman smör och socker med en elvisp i en bunke.
Blanda samman samtliga torra ingredienser i en bunke. Sikta ner dessa i smörblandningen. Vänd ner havregrynen och vänd om. Vispa till sist ner grädden samt ägget.
Fördela blandningen över rabarberbitarna. Strö över pärlsocker.
Grädda i ugnens mitt i ca 20–25 minuter. Cobblern skall ha en fin gyllene färg.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås Garnera och servera. Sikta över florsocker vid serveringen.