Du behöver
- 14 st små färskpotatisar
- 1 st liten zucchini
- 0.5 st aubergine
- 1 tsk salt
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 2 st förkokta majskolvar
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 kruka finhackad basilika
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
- 3 msk riven parmesanost
- 3 msk panko
Servera med grön pesto och färsk basilika
Gör så här
Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på hushållspapper.
Ansa auberginen och dela den i stora tärningar och placera på en bakplåtspappersklädd långpanna eller bricka. Strö över salt och låt allt stå i ca 20 minuter.
Ansa och dela zucchini i halvmånar. Kärna ur och dela paprikorna i stora tärningar.
Vispa samman olja, finhackad basilika, finhackad vitlök salt och peppar. Placera samtliga grönsaker i marinaden och vänd om. Låt allt marineras i ca 30 minuter.
Trä upp samtliga grönsaker på tidigare blötlagda träspett. Blanda samman panko och riven parmesanost och rulla spetten i blandningen.
Grilla spetten över fin gödbädd, vänd ofta. Vid servering ringla pesto över och garnera med basilika blad.