Du behöver
- 100 g smör
- 150 g mörk choklad
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 10 st dumlekolor
Garnering: dumlekolor, hallon, blåbär och lavendel
Servering: vispgrädde
Ugn: 175 º
Gör så här
1
Smält smöret. Hacka chokladen och lägg ner den i smöret. Rör om tills chokladen smält.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med smöret.
3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dela kolorna i bitar och tryck ner i smeten. Grädda strax under mitten i 18 minuter. Låt kakan kallna.
4
Garnera kakan med delade kolor, hallon, blåbär och lavendel och servera med vispad grädde.