Krämig tonfiskpasta med vita bönor och kapris

Du behöver 320 g spagetti 300 g grönkål färsk 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 3 dl vatten 2 dl grädde...

Du behöver

  • 320 g spagetti
  • 300 g grönkål färsk
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 st citron
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 185 g tonfisk på burk i vatten
  • 400 g burk kokta vita bönor
  • 30 g kapris

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt vatten, grädde, finrivet citronskal och citronsaft.

2

Smula ner fiskbuljongtärningen och krydda med salt och peppar. Krama ur vätskan ur tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt bönor och kapris. Vänd ner den nykokta spaghettin och servera direkt.

Scroll to Top