Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 100 g parmesanost
- 1 dl vetemjöl
- smör
Ratatouille
400 g ratatouillemix
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 st förpackning hela tomater
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
0.5 tsk cayennepeppar
salt
Bulgur
3 dl bulgur
1 tsk malen gurkmeja
Gör så här
Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 minuter, rör då och då.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 minuter per sida. Toppa gärna med persilja.