12 stycken
Du behöver
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 75 g smör
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ¾ dl kakao
- 1 dl mjölk
- 100 g mörk choklad
- 1 ½ dl blåbär
Färskostkräm
200 g philadelphiaost
1 ägg
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk finrivet citronskal
1 ½ dl blåbär
Ugn: 175 º
Gör så här
Sätt på ugnen. Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem med mjölken i smeten. Rör till en slät smet. Hacka chokladen fint och blanda till sist ner chokladbitarna.
Vispa samman ingredienserna till färskostkrämen. Rör inte för länge, sluta att röra när allt är blandat. Fördela chokladsmeten i formarna. Fyll sedan resten av formen med ostkrämen. Tryck ner lite blåbär i varje form. Grädda i ca 15 minuter. Servera gärna massvis av bär till.