Du behöver
- ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 1 msk rörsocker strö
Fyllning/Topping
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
100 g cream cheese
300 g bär
Topping
2 dl vispgrädde
150 g bär
lime
finrivet limeskal
florsocker
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 250 graders värme.
Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.