Kycklinggryta med smak av Indien

Matig och lättlagad kycklinggryta med smak av chili och ingefära. Servera med ris, bröd och yoghurt.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 25 g färsk ingefära
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ dl olivolja
  • 6 dl vatten

Garnering:

färsk koriander
chiliflakes

Serveras med:

kokt ris
yoghurt (10 %)

Gör så här

1

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Putsa kycklingen, salta och peppra runt omkring, dela filéerna i bitar.

2

Skala och finhacka löken, vitlöksklyftorna och ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och paprika och sambal oelek tillsammans med de torra kryddorna i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.

4

Tillsätt kycklingbitar och stek vidare i 2 minuter till. Tillsätt vatten och låt puttra i ca 20 minuter.

5

Servera grytan tillsammans med det kokta riset, garnera med koriander och lite chiliflakes vid serveringstillfället. En bit vitt bröd är också gott att servera till liksom yoghurt.

Scroll to Top